Scand’Oc Club

Scand’Oc Club är en förening för skandinaver, boende i Languedoc eller som har för avsikt att flytta hit eller har annan anknytning till området.

Medlemsantalet närmar sig 250, de flesta är svenskar, men också många danskar, norrmän och finländare finns representerade.

Klubben ger ut ett medlemsblad, Scand’Oc-Nytt c:a en gång/månad, arrangerar olika aktiviteter såsom vandringar, utflykter, konsert- och teater besök.

Årligen återkommande evenemang är Lucia-festen, den danska Påskefrokosten mfl vilka bidrar till en god social gemenskap mellan medlemmarna.

Våra medlemmar har också goda kunskaper om Frankrike och är alltid beredda att hjälpa nya medlemmar.

Languedoc är övre delen av Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes 26 regioner. Languedoc består av departementen Lozère, Gard och Herault. Området gränsar till Pyrenéerna i söder samt centralmassivet i norr och medelhavet i öster.Klimatet är torrt med många soltimmar och lite regn. Från slättlandet vid kusten i öster når terrängen upp emot 1000 m ö h i bergen i väster.

Den huvudsakliga näringen är vinodling med 2000-årig tradition. Idag finns c:a 275000 hektar samman-hängande odlingar. Vin av hög kvalitet odlas här. Större städer är Perpignan, Narbonne, Beziers samt den snabbväxande universitets-staden Montpellier.

  2 comments for “Scand’Oc Club

  1. Björn och Yvonne Skoog
    19 februari, 2017 kl. 05:07

    Hej, vi har för två år sen köpte bostad i Rouchlonge, Agde och undrar om vi kan bli medlemmar i föreningen och vad det innebär.
    Ser fram emot att höra ifrån Er.
    Mvh B&Y

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s