Dansk

Scand’Oc Club er en forening for skandinaver, som har bopæl eller feriebolig i Languedoc eller som agter at flytte dertil eller som har en eller anden form for tilknytning til området.

Medlemstallet i dag nærmer sig de 250, fordelt på hovedsageligt svenskere men også mange danskere samt enkelte normænd og finner.

Klubben udgiver et månedligt medlemsblad, Scand’Oc-Nytt, og arrangerer diverse aktiviteter såsom vandringer, udflugter, koncert- og teaterbesøg.

Årligt tilbagevendende arrangementer såsom Lucia-fest, dansk Påskefrokost, svensk Krebsegilde, skovtur med pétanque-mesterskabet, bidrager til et godt socialt fælleskab.

Mange af vore medlemmer har også godt kendskab til Frankrig og vi er altid parate til at hjælpe nye medlemmer.

Languedoc er den øvre del af området Languedoc-Roussillon, en af Frankrigs 26 regioner. Languedoc består af département’erne Lozère, Gard og Hérault.

Området grænser op til Pyrénéerne i syd til Massif Central i nord og Middelhavet i øst. Klimaet er tørt med mange soltimer og lidt regn. Fra sletterne ved kysten i øst når terrænet op til 1000 m over havet i bjergene i vest.

Regionens hovederhverv er vindyrkning som har en 2000-årig tradition. I dag er det sammenhængende dyrkningsareal på ca. 275.000 hektar, og der fremstilles vin af høj kvalitet. Større byer i området er Perpignan, Narbonne, Béziers , Nîmes og især den hurtigt voksende universitetsby Montpellier (som har den ældste medicinske fakultet i Europa).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s