Dansk

Scand’Oc Club er en forening for nordiske statsborgere eller personer med nordisk oprindelse, der bor i Languedoc eller har anden tilknytning til området. Foreningen blev grundlagt i 1977 af fortrinsvis unge damer, der af forskellige grund havde slået sig ned i og omkring Montpellier.

I marts 2018 var vi 325 medlemmer, hvoraf de fleste er svenskere.

Vores mål er at tilbyde aktiviteter, der reflekterer såvel franske som nordiske skikke og traditioner. Foreningens røde tråd gennem årene har været Lucia-festen i december. Andre populære arrangementer er månedlige frokoster – som altid kombineres med aktivitet/besøg i nabolaget-, vandringer og efterårets krebsegilde. Iblandt arrangeres der også en større udflugt. Vi informerer vore medlemmer via hjemmesiden http://www.scandocclub.net og nyhedsbladet Scand´Oc-Nytt, tillige på FaceBook-siden ”scand´oc club” og naturligvis via mail. Foreningens medlemmer er til enhver tid åbne for at dele ud af deres erfaringer og deres kendskab til livet og dagligdagen i Frankrig.

Languedoc/Occitanie

Scand´Ocs medlemmer bor inden for ”området Languedoc”, som siden 2016 er en del af regionen Occitanie – et vindunderligt område med varieret natur mellem Middelhavet i syd och bjergkæderne Cevennerne og Montagne Noire i nord. Klimaet er tørt og solrigt med ca. 300 soldage pr. år.

Her findes der mange intressante byer, såsom hovedbyen Montpellier med ca. 300 000 indbyggere samt Nîmes, Béziers, Lodève, Pézenas og Sète.

Den globale vinregion Languedoc-Roussillon står for en stor andel av verdens totale vinproduktion og har fx. tre gange så stort vindyrkningsareal som Bordeaux-området.

Foruden et stort antal vingårde findes der talrige seværdigheder i regionen. Blandt disse kan nævnes:

* Canal du Midi, som forbinder Toulouse med Middelhavet, byder på vidunderlige muligheder for bådture, vandringer og cykelture langs kanalen

* Montpellier med den smukke, gamle bykerne, universitetet og flere teatre

* Béziers med St Nazaire-domkirken, de ni sluser i Fonséranes samt blomstermarkedet på byens Paul Riquet-”strøg” hver fredag hele året

* Kalkstensslugten Les Gorges de l’Hérault

* Den maleriske landsby Roquebrun med en botanisk have samt dens Mimosefest den anden søndag i februar hvert år

* Den romerske akvadukt Pont du Gard, som blev bygget for 2000 år siden

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s